Topiclist

Als je ergens in gelooft….

Als je ergens in gelooft, ga er dan voor…!!!

Dit levensmotto heeft mij tot nu toe erg ver gebracht. Niet alleen in wat ik heb bereikt, maar ook om elke dag weer ergens de kracht te vinden om er weer (opnieuw) voor te gaan. En geloof me, dat is lang niet altijd gemakkelijk. Ik merk wel dat dit motto mij kracht en inspiratie biedt en daarom is het iets wat ik met enige regelmaat tegen mezelf zeg.

Wanneer ik met andere mensen over dit levensmotto spreek, dan merkt ik dat het vaak ook anderen in beweging zet. Ik vraag me dan ook regelmatig af wat dat dan precies is wat hen doet bewegen. Kennelijk is er behoefte aan iets waaraan mensen zich kunnen optrekken. En daarbij komt dat het prikkelt, want het zet in de meeste gevallen ook direct aan tot nadenken over wat het dan is, waarin ik in geloof en waarvoor ik wil gaan in het leven.

De onderlaag die het in zich heeft is denk ik dat mensen gemotiveerd raken door de mate van autonomie, door vakmanschap en door een hoger doel wat het in zich heeft. In het boek ‘ Iedereen CEO’ zet Menno Lanting uiteen wat er gebeurd bij mensen in organisaties als zij het geloof in zichzelf verliezen. Kern is dat steeds meer mensen ervoor kiezen om als zelfstandige te gaan werken omdat ze hun passie willen volgen. ‘Juist de passie wordt veelal doodgedrukt in organisaties.’

De boodschap lijkt vooral te zijn om je eigen passie te vinden en uit te leven. Maar ja, wat is dat eigenlijk passie? Lanting zegt daarover: ‘Passie is het proces waarbij mensen in contact komen met wat ze werkelijk belangrijk vinden in hun leven en datgene zonder angst nastreven.’

Zoek is bij jezelf wat jouw passie is en hoe je dat kunt uitdragen. En als je dat al doet; prima!!! Zorg er dan voor dat je dit kunt blijven doen, elke dag weer en dat je kunt zeggen over jezelf dat je ergens in gelooft en er ook vandaag voor gaat!

Geef hieronder je reactie; ik ben benieuwd waarin jij gelooft en voor gaat in je leven…