ergens in geloven

Topiclist

Ergens in geloven en er helemaal voor gaan

Als je ergens in gelooft, ga er dan voor!

Dit levensmotto heeft mij tot nu toe erg ver gebracht. Niet alleen in mijn persoonlijke mijlpalen, maar ook om elke dag weer de kracht te vinden om er weer (opnieuw) voor te gaan. En geloof me, dat is lang niet altijd gemakkelijk. Ik merk wel dat dit motto (ergens in geloven en er helemaal voor gaan) mij kracht en inspiratie biedt en daarom is het iets wat ik bewust met enige regelmaat tegen mezelf zeg. Ik zie het als een onderdeel van mijn persoonlijk leiderschap. Mezelf in een positieve mindset krijgen om alle uitdagingen van de dag te tackelen.

Wanneer ik met andere mensen over deze lijfspreuk spreek, dan merk ik dat het vaak ook indirect anderen activeert. Ik vraag me dan ook regelmatig af wat dat dan precies is dat hen doet bewegen. Kennelijk is spreekt de positieve ondertoon aan en is er behoefte aan personen/houdingen waaraan mensen zich kunnen optrekken. Het prikkelende zet in de meeste gevallen ook direct aan tot nadenken over wat het dan exact is, waarin ik concreet geloof en waarvoor ik wil gaan in het leven.

De onderliggende boodschap motiveert mensen met name door de mate van autonomie, door vakmanschap en door een hoger doel wat het in zich heeft. In het boek ‘ Iedereen CEO’ legt schrijver Menno Lanting uit wat er gebeurd bij mensen binnen organisaties als zij het geloof in zichzelf verliezen. Kern is dat steeds meer mensen ervoor kiezen om als zelfstandige te gaan werken omdat ze hun passie willen volgen. ‘Juist de passie wordt veelal doodgedrukt in organisaties.’

De boodschap lijkt vooral te zijn om je eigen passie te vinden en uit te leven. Maar ja, wat is dat eigenlijk passie? Lanting zegt daarover: ‘Passie is het proces waarbij mensen in contact komen met wat ze werkelijk belangrijk vinden in hun leven en datgene zonder angst nastreven.’

Zoek is bij jezelf wat jouw passie is en hoe je dat kunt uitdragen. En als je dat al doet; prima!!! Zorg er dan voor dat je dit kunt blijven doen, elke dag weer en dat je kunt zeggen over jezelf dat je ergens in gelooft en er ook vandaag voor gaat!

Geef hieronder je reactie; ik ben benieuwd waarin jij gelooft en voor gaat in je leven…