Topiclist

Waarom doen de beste manier van denken is.

Wat doe je als ondernemer in een periode waarin alles op z’n kop staat en de economie tot stilstand is gekomen? Stilzitten en wachten tot het over is? Lijkt me niet. Samen met business partner Erika Schenk heb ik de telefoon gepakt en een aantal bekende (en minder bekende) motivational speakers gebeld; of ze tijd hadden….! De uitkomst was 6 online Masterclasses met sprekers van formaat. Eén ervan was René Hendriks. Ik typeer hem als alleskunner; ondernemer, theatermaker, gedichtenschrijver, co-creator en ras-optimist!  

Hem had ik gevraagd om zijn visie te geven op ondernemerschap tijdens en na de Coronacrisis. Hij sprak over zijn eigen nieuwe bewustzijn gedurende de Coronacrisis. de Ratrace waar hij in zat was afgelast, zodat hij kon nadenken hoe hij vorm kon geven binnen zijn bedrijf aan een Hybride manier van werken; deels thuis, deels op kantoor. 

Hij zette uiteen hoe hij van het tijdelijke ab-normaal naar zijn nieuwe normaal beweegt. Ogenschijnlijk moeiteloos en vol energie. Maar hij gaf aan dat het een weg is met hobbels en kuilen. Soms vallen, heel vaak weer opstaan en doorgaan. Alleen dat vallen en opstaan ziet niemand. 

Uiteindelijk bracht René ons naar zijn gouden formule; doen is de beste manier van denken! Deze formule vergroot zelfmotivatie, benut onbenut potentieel en boost je persoonlijke ontwikkeling.  

Hoe kom je voor jezelf tot een goed plan voor wat je gaat doen, was één van de vragen uit het publiek. Daar had René over nagedacht (!). Hij liet een door hem zelf ontworpen documentje zien; zijn persoonlijk actieplan voor het bereiken van zijn droom. Ik stond er versteld van; hoe simpel kan het zijn. Het bereiken van je geluk op 1 a4. De wijze waarop hij erover sprak, fascineerde me. De fascinatie zat hem in zijn gedrevenheid om dit voor elkaar te krijgen. 

En om dit te realiseren, zo zei René, is het van belang dat je je eigen Innergy aanboort. Je hebt het al, je hoeft het alleen nog maar ergens op te halen in je lijf. Waar het zit is voor iedereen anders. Maar het zit er! 
Benut je Innergy en je sta versteld van jezelf!

Na de Masterclass van René hielden die woorden mij bezig; waar zit mijn Innergy in mijn lijf en hoe boor ik het aan? 
Ik moest terugdenken aan het begin van de Coronacrisis. Ik sprak met mezelf af dat ik niet in een hoekje ging zitten en wachten tot het voorbij was. Ik besloot in actie te komen en nieuwe creatieve ideeën te realiseren. Eén van de resultaten: de Masterclasses die we georganiseerd hebben om daarmee anderen te inspireren. 

Ik realiseerde me dat ik mijn Innergy daarmee had aangeboord en flow heb gecreëerd. Door mijn focus ergens op te leggen (en houden), activeer ik mijn Innergy. Vervolgens gerichte actie eraan koppelen zorgt voor realisatie van door mij gestelde doelen. Doen is de beste manier van denken!