tedx over leiderschap

Topiclist

De 5 beste TEDx over leiderschap

TEDx Talks zijn wereldwijd bekend vanwege hun vermogen om verhalen te vertellen en ideeën te delen die een positieve impact kunnen hebben op onze samenleving. Een van de meest populaire onderwerpen die vaak aan bod komen tijdens deze evenementen is: leiderschap. Leiderschap is een essentieel onderdeel van elk succesvol bedrijf, organisatie of gemeenschap. Maar wat maakt een goede leider een goede leider? En hoe kunnen we ons leiderschapspotentieel ontwikkelen? Gelukkig hebben heel veel inspirerende mensen daar een visie over. En met al die verschillende invalshoeken dus ook genoeg reden tot nadenken.

TEDx over leiderschap

Er zijn veel verschillende opvattingen over wat een goede leider maakt, maar er zijn enkele kenmerken die vaak terug lijken te komen in succesvolle leiders.

TEDx Talks zijn een geweldige bron van inspiratie voor mensen die hun leiderschapspotentieel willen ontwikkelen. Door te luisteren naar sprekers die leiderschap in actie demonstreren, kunnen we ons laten inspireren en nieuwe inzichten opdoen over hoe we ons eigen leiderschapspotentieel kunnen ontwikkelen. Of je nu een leider bent op je werk, in je gemeenschap of in je persoonlijke leven, de eigenschappen die een goede leider kenmerken zijn essentieel voor succes en voldoening.

Onlangs vroeg mij iemand naar mijn top 5 beste TEDx Talks. Interessante vraag. Nog niet bij stil gestaan. Maar ik heb er enkele voor jullie op een rijtje gezet!

Simon Sinek; ‘Why good leaders make you feel safe’

We kennen Sinek vooral van zijn gouden cirkel theorie. In deze Tedx gaat hij in op goed leiderschap en het concept van vertrouwen en samenwerken.

 

Lars van Egmond; ‘Persoonlijk leiderschap volgens Covey’

Legt op een originele manier een link naar de theorie van Stephen Covey en de 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Bekijk de TEDx hier

Peter van Uhm; ‘Why I chose a gun’

Voormalig Commandant der Nederlandse strijdkrachten. In deze Ted-ex vertelt hij waarom hij koos voor het geweer, wat dit met vrede te maken heeft en wat de rol van krachtig en authentiek leiderschap is in de marsroute naar vrede. Meer dan actueel deze TEDx Talk.

Margaret Heffernan; ‘Why it’s time to forget the pecking order at work’

Legt uit waarom hiërarchie destructief is. Zij doet dit aan de hand van het superkippenmodel. Ze vertelt waarom de pikorde in organisaties leiden tot agressie, disfunctie en verspilling. Een inspirerende TEDx over de rol van leiderschap in het pikorde-model.

Drew Dudley; ‘Leading with Lollipops’

Een opvallende verschijning op het podium door zijn altijd aanwezig hoed. Hoe komt het dat we het begrip leiderschap zo groot hebben gemaakt? Hij vertelt over een gebeurtenis in zijn leven waarop hij het verschil heeft gemaakt voor een beginnende medestudent. Leiderschap is impact maken en dat kan iedereen elke dag en op ieder moment. Bekijk hier zijn TEDx presentatie.