Topiclist

Meester en vormgever

Het is al heel wat jaren geleden dat ik in mijn vorige onderneming die ik aanstuurde samenwerkte met Suzan als officemanager. Het was een vrouw van iets oudere leeftijd dan ik ben en ze hield van aanpakken, zaken die voorbijkwamen praktisch en realistisch bekijken en zonodig een nieuwe richting bepalen. Waar ze ook van hield is van een goed gesprek. Menigmaal spraken wij over de zin van het bestaan van het bedrijf en waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Eigenlijk zorgde zij ervoor dat ik daardoor in mijn kracht kon zijn en blijven en dat werkte fantastisch!!

Suzan had de neiging om veel boeken te lezen. En zo nu en dan gaf ze me een boek wat ik dan moest lezen. Zelfs wanneer ze met haar man op vakantie was, ontving ik van waar ze ook zat, een inspirerende vakantiekaart. Zo was ze kennelijk een keer in Nederland op vakantie want op een goede dag vond ik op mijn deurmat een kaartje van haar met daarop de tekst: ‘Wees meester en vormgever van jezelf’. Met daarop de tekens van niet wassen, stomen of strijken.

Ofwel, wees zoals je bent en blijf zoals je bent. Niets aan doen; zo is het goed. Wees meester en vormgever van jezelf, een uitspraak die ik toegestuurd kreeg. En op de achterkant had ze geschreven: ‘Snap je…?’ Hoe bijzonder is dat. Ik heb nagedacht wat ze ermee zou kunnen bedoelen en vervolgens ben ik het gaan doen. Meester en vormgever van mijn eigen leven zijn. En dat is soms best lastig.

En juist op die momenten loop ik naar mijn werkkamer en kijk naar de kaart die ik toen van Suzan heb ontvangen…en dan weet ik het weer; gewoon jezelf blijven, dan is het goed. Niet wassen, strijken of stomen want dan verliest het zijn authentieke vorm….snap je…?

Wil je reageren? Doe dat hieronder..