Topiclist

Jouw lot als ondernemer voor 2019…

Vorig jaar op oudjaars middag zat ik op social media wat te kijken en plotseling kwam ik een advertentie tegen van de staatsloterij. Of ik al een oudejaarslot had gekocht; jackpot 30 miljoen euro; BAM!!
Ik bedacht me geen seconde en kocht er een. 30 Miljoen zou geweldig zijn, maar met 3 miljoen euro zou ik ook genoegen nemen; wat ga ik daarmee doen en wat zou er in vervulling gaan. Ik droomde er stevig op los….
Later las ik een artikel over welke oudejaarsdag gewoontes Nederlanders hebben. Oliebollen en…een oudejaars lot op schoot. In datzelfde artikel kwam een psycholoog aan het woord en vertelde dat de kans op het winnen van de jackpot vrijwel nihil is; 1 op 4 miljoen!! Ofwel; 22 keer achter elkaar kop gooien met een munt…Daar ging mijn droom…

Waarom kopen we dan eigenlijk loten als we dit weten? ‘Je betaalt voor je droom’. Zo ging het artikel verder. Ik realiseerde me dat de oudejaarsloterij eigenlijk het kopen is van droomtijd; wat zou ik met 30 miljoen doen? Tot aan de klok van 12 uur dromen wij Nederlanders er lustig op los. Daarna valt de droom in duigen, want ja, die 22 keer kop gooien zat er weer niet in dit jaar…
Op het moment dat ik dit artikel las, had ik nog precies nog 6 uur om te dromen. En dit keer werden er ook nog eens 250 auto’s verloot, dus Dirk…dream on…En ja hoor daar zat ik met oliebollen en het staatslot op schoot….3…..2…..1…..GELUKKIG NIEUWJAAR!!! en om 00.01 uur yesss….prijs….10 euro….WOW!!!!

Wat een teleurstelling was dat. Helemaal niet zien aankomen….Maar ik had wel 6 uur lang mijn droom gedroomd. Geweldig was dat, fantastische uren…De volgende ochtend was de droom 100% voorbij en de kater 100% aanwezig. En ik dacht; hoe kan ik mezelf als ondernemer het aankomende jaar een droom geven, die mij inspireert, energie geeft en waar ik elke dag opnieuw voor kan gaan en die ook nog eens realistisch is, want ja, hoe klein de kans is, er is toch altijd 1 winnaar van de jackpot op oudejaarsavond…

Vandaar dat ik mezelf een jaar lot heb gegeven. Ik speel het hele jaar mee in de ‘Dirk’s realiteitsloterij’. Trekking is elke dag en de jackpot wordt op 31 december bekend gemaakt.
Als ondernemer heb mijn geprognotiseerde omzet voor 2019 op een zelfgemaakt staatslot geschreven. Daarbij heb ik de waarden geschreven die in vervulling gaan als ik mijn omzet behaal; energie, flow en creativiteit zijn er enkelen van. Ik vond dat belangrijk omdat geld geen doel op zich kan zijn, maar een middel is om iets te realiseren. Toen ik dat duidelijk had, kwam de vraag bij me op bij welke opdrachtgevers ik dit jaar die omzet behalen? Om mijn jaar lot compleet te maken, heb ik de bedrijfslogo’s van mijn opdrachtgevers onder mijn lot geplakt. Ik heb daardoor volledige focus op de opdrachtgevers bij wie ik mijn omzet ga realiseren, hoewel sommigen dat nog niet weten.

Wil jij ook meespelen in jouw eigen realiteitsloterij? Bedenk welke waarden in vervulling gaan bij het winnen van jouw jaaromzet en welke opdrachtgevers je daarvoor hebt geselecteerd. Je maakt met een beetje creativiteit je lot heel gemakkelijk zelf. Hang het vervolgens op een goed zichtbare plek in je werkkamer. Laat het anderen zien, praat erover waardoor de kans het grootst is dat je lot in vervulling gaat.

Hoe realistisch is het? Binnen 10 dagen na het beginnen van mijn spel, heb ik 40% van mijn omzet gerealiseerd…

Ik ben benieuwd maar jouw speelsucces!!